«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: «Πάγωσε» η υποβολή αιτήσεων μετά την κατάρρευση του συστήματος

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: «Πάγωσε» η υποβολή αιτήσεων μετά την κατάρρευση του συστήματος

969
SHARE

Νέα αναβολή για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Η διαδικασία «πάγωσε» λόγω των τεχνικών προβλημάτων που εντοπίστηκαν την Τρίτη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://exoikonomisi.ypen.gr.

Το σύστημα κατέρρευσε και, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η υποβολή θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 19 Μαρτίου ανά Περιφέρεια, ενώ ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα είναι ότι από τις 8 χτες (13/3) το πρωί οπότε ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και σε διάστημα λίγων ωρών, έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όμως κανένας χρήστης δεν ολοκλήρωσε την αίτηση υπαγωγής.

Τα στοιχεία που καταχωρίστηκαν στην πλατφόρμα μέχρι τις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης θα παραμείνουν καταχωρισμένα για να αξιοποιηθούν στη συνέχεια και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί με το εξής πρόγραμμα:

-Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
-Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
-Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Το υπουργείο ερευνά και τις αιτίες του προβλήματος, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να οφείλεται στον υπερβολικό φόρτο εργασίας ή ακόμη και στη χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζεται ακόμη ότι λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης και πληροφόρησης κοινού (Help Desk) με τηλ: 210.3000.877 και email: infoekoii@etean.com.gr.

LEAVE A REPLY