Thursday , 28 March 2024

Εξοργισμένοι οι μεσίτες που δεν έχουν ενταχθεί στους ΚΑΔ: “Δεν μπορούμε να δουλέψουμε με καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Οι μεσίτες ζητούν τη στήριξη του κράτους και εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους που η κυβέρνηση δεν έχει εντάξει τους μεσίτες ακινήτων στο πρόγραμμα υποστήριξης. Ζητούν την οριζόντια ένταξη όλων των ΚΑΔ καθώς όπως επισημαίνουν με την απαγόρευση κυκλοφορίας κανένας μεσίτης δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Θεσσαλονίκης Άγγελος Πασαλίδης μιλώντας στο thesseconomy ήταν ιδιαίτερα καυστικός με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. ” Το μόνο επάγγελμα που άφησαν έξω απο το προγράμμα υποστήριξης είναι οι Μεσίτες Ακινήτων παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαίωσεις του Υπουργού Οικονομίας. Δεν μας έχει εντάξει το Υπουργείο στους ΚΑΔ και μας λέει “μπορείτε να δουλέψετε”. Μα πώς να δουλέψουμε; Πώς μπορούμε να δεχτούμε πελάτες με καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας; Από την άλλη, οι δικηγόροι δεν δουλεύουν. Πώς θα γίνει έλεγχος του ακινήτου στο υποθηκοφυλακείο; Οι μηχανικοί δεν δουλεύουν. Πώς θα εκδοθεί το πιστοποιητικό ενεργειακής αναβάθμισης; Επίσης, οι συμβολαιογράφοι υπολειτουργούν. Πώς θα κάνουμε τη δουλειάς μας;” αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών.

Ο κ. Πασαλίδης επεσήμανε ότι 10.000 μεσίτες είναι παγιδευμένοι να προσποιούνται ότι τάχα δουλεύουν ενώ αυτό εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον. Σημείωσε ότι οι μεσίτες καλούνται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις και τις ρυθμίσεις τους ενώ ουσιαστικά εδώ και δύο εβδομάδες δεν εργάζονται.

Η πανελλήνια ομοσπονδία μεσιτών πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη, έθεσε επί τάπητος όλα τα ζητήματα και απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας ζητώντας την οριζόντια ένταξη όλων των ΚΑΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *