Εξωδικαστικός μηχανισμός: Μόνο 213 επιχειρήσεις και επαγγελματίες ρύθμισαν τα χρέη τους

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Μόνο 213 επιχειρήσεις και επαγγελματίες ρύθμισαν τα χρέη τους

2060
SHARE

Χιλιάδες επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχουν αναζητήσει λύσεις για τα «κόκκινα» χρέη τους στο εξωδικαστικό μηχανισμό. Ωστόσο μόλις 213 από αυτούς τα κατάφεραν μέσα στον ένα χρόνο που λειτουργεί η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς, σύμφωνα με στελέχη της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Όπως επίσης οι ίδιοι δήλωσαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο εξωδικαστικός μηχανισμός αναμένεται να αποδώσει πολύ περισσότερα θετικά αποτελέσματα μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις στη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας, μέχρι σήμερα:
– Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 49.544 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επιχειρηματίες και αγρότες
– Έχουν υποβληθεί 3.003 αιτήσεις
– Έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία και ρυθμίσει τα χρέη τους με ευνοϊκό τρόπο 213 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επιχειρηματίες.
Συνοπτικά αποτελέσματα
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, στην πλατφόρμα υποβλήθηκαν 1.301 αιτήσεις και εξ αυτών ήδη 67 επιχειρήσεις έχουν πλέον ρυθμίσει τα χρέη τους, προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Τράπεζες και προμηθευτές. Στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών, Στην πλατφόρμα υποβλήθηκαν 1.684 αιτήσεις, και εξ αυτών ήδη 146 ελεύθεροι επαγγελματίες έχει πλέον ρυθμίσει τις οφειλές τους προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ.
Επιπρόσθετα 542 αγρότες ξεκίνησαν την ετοιμασία της αίτησής τους και υποβλήθηκαν 18 αιτήσεις, με σκοπό τη ρύθμιση των χρεών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και αλλά και προς την πρώην ΑΤΕ και προς άλλες τράπεζες οι οποίες είναι υπό εκκαθάριση.

LEAVE A REPLY