Εξώδικο τεσσάρων Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τους 300 της Βουλής: Προειδοποιούν για “εσχάτη...

Εξώδικο τεσσάρων Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τους 300 της Βουλής: Προειδοποιούν για “εσχάτη προδοσία” αν παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία

1145
SHARE

Εξώδικο προς τους 300 Έλληνες βουλευτές απέστειλαν τέσσερις Παμμακεδονικές Ενώσεις (η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, που εδρεύει στα Γιαννιτσά και οι Παμμακεδονικές του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας)   όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επιβολή των κυρώσεων στους Χρυσαυγίτες βουλευτές –  με το οποίο τους καλούν να μην ψηφίσουν μια λύση με τον όρο “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων, ζητούν να γίνει δημοψήφισμα αλλά και επισημαίνουν ότι παραχώρηση ονόματος ισοδυναμεί με παραχώρηση εδάφους και ότι κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται από το ελληνικό Σύνταγμα ως εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με θάνατο.

“Κάποιοι έχουν ξεφύγει”, σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής. «Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους Παμμακεδονικών οργανώσεων, οι οποίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε ουδέτεροι, ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω-γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα”.

Παρόμοιο εξώδικο είχαν αποστείλει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στις 28 Φεβρουαρίου.

Σε δήλωση-απάντησή του στα σχόλια του κ.Βούτση, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γεώργιος Τάτσιος, τονίζει: “Οι εξώδικες δηλώσεις που απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν τις θέσεις του Ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας. Το περιεχόμενο των εξωδίκων αποτελεί συνέχεια της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών (Ιστορικών και Αρχαιολόγων κ.α.) προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ το 2009, με σκοπό την άρση της αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, και αφορά στην συμπεριφορά των κυβερνώντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και από τα Ελληνικά δικαστήρια. Δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουμε με πολιτικά κόμματα και οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσής μας με αυτά γίνεται με σκοπό να αποδυναμώσει την πανίσχυρη λαϊκή βούληση για διαφύλαξη των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού. Ως γηγενείς Μακεδόνες ζητούμε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και να μη δώσουν δικαίωμα για επιβουλή της Ιστορίας, της Πολιτιστικής κληρονομιάς και της εδαφικής ακεραιότητας της Μακεδονίας”.

LEAVE A REPLY