Επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα από την ιταλική CTI FoodTech – Παγκόσμιος leader...

Επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα από την ιταλική CTI FoodTech – Παγκόσμιος leader στα μηχανήματα εκπυρήνωσης ροδακίνων

1447
SHARE

Στην ίδρυση εμπορικής έδρας στη Βόρεια Ελλάδα προχωρά η ιταλική εταιρία CTI FoodTech, παγκόσμιος leader στην παραγωγή μηχανημάτων εκπυρήνωσης ροδακίνων.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο 4ο χλμ. της εθνικής οδού Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης (Εγνατία Οδός), περιλαμβάνουν γραφεία, εκθεσιακό χώρο και χώρο συναντήσεων b2b, και θα λειτουργήσουν και ως υποστηρικτής aftermarket για την προμήθεια ανταλλακτικών στους τοπικούς πελάτες, ενώ πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρεί την περιοχή στρατηγικής γεωγραφικής σημασίας για τα σχέδια της.

Η CTI FoodTech, αυτή τη στιγμή, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο με βάση τον αριθμό των μηχανημάτων εκπυρήνωσης που έχουν εγκατασταθεί. Κάθε χρόνο περίπου 6 δισεκατομμύρια ροδάκινα (τεμάχια) επεξεργάζονται με τα μηχανήματά της παγκοσμιως, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 40% της παγκόσμιας παραγωγής επεξεργασμένων ροδάκινων. Επίσης, παράγει ανάλογα μηχανήματα για αμύγδαλα, βερίκοκα και άλλα φρούτα και καρπούς. Η CTI FoodTech κατέχει επίσης το ρεκόρ για μία ιταλική εταιρία με τον αριθμό των κατοχυρωμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (περίπου 100 σε 20 χώρες στον κόσμο).

Τα εγκαίνια της εμπορικής έδρας της εταιρείας, που βρίσκεται στο 4ο χλμ. Ε.Ο. Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης ( Εγνατία Οδός ) θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 και θα παραστεί ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής μητρικής, Biagio Crescenzo (φωτό), ο οποίος και θα παρουσιάσει αναλυτικά τα σχέδια της ιταλικής leader.

“Το άνοιγμα μιας νέας μονάδας στην Ελλάδα είναι στρατηγικό, επειδή η ελληνική βιομηχανία μεταποίησης φρούτων είναι πολύ ανεπτυγμένη και εξάγει κυρίως στην Ευρώπη – τονίζει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Biagio Crescenzo. Τα μηχανήματα μας, ένα προϊόν ιταλικής κατασκευής και τεχνολογίας, θα μπορέσουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης φρούτων. Από την ίδρυσή της το 1986, η CTI FoodTech επικεντρώθηκε στη διεθνοποίηση. Η στρατηγική μας για την εξαγωγή των προϊόντων Made In Italy αποδείχθηκε αποτελεσματική – συνεχίζει ο κ. Crescenzo. Με τα χρόνια εδραιώσαμε την ηγεσία μας στην Ισπανία και επεκτείναμε την παρουσία μας σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική στην Κίνα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, διατηρώντας την υπερηφάνεια μας για την ιταλική αριστεία”.

LEAVE A REPLY