Επέτειος Γρηγορόπουλου: Εκτεταμένα επεισόδια στο ΑΠΘ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Εκτεταμένα επεισόδια στο ΑΠΘ

381
SHARE

Σε “εμπόλεμη ζώνη” έχουν μετατραπεί οι οδοί Εγνατία και Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του ΑΠΘ, όπου ομάδες αντεξουσιαστών έχουν οχυρωθεί από το μεσημέρι και από το απόγευμα επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, τόσο από τα οδοφράγματα που έστησαν και πυρπόλησαν οι αντεξουσιαστές και από τη βροχή μολότοφ που οι ίδιοι εξαπολύουν κατά κύματα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και από τα χημικά με τα οποία απαντά η αστυνομία. Όλα αυτά μετά τις δυο πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της επετείου των 10 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της ΕΛΑΣ, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια και ενώ με σημερινές δηλώσεις της η μητέρα του θύματος τονίζει πως ο ίδιος ήταν κατά της βίας και δεν θα ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με βίαια επεισόδια και βανδαλισμούς.

Εντός του ΑΠΘ έχουν οχυρωθεί πολυπληθείς ομάδες αντεξουσιαστών-αναρχικών, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι νεαροί αλλά και ανήλικες κοπέλες, σε τουλάχιστον τρία “μέτωπα”: στη Θεολογική Σχολή, στο ύψος της Πρυτανείας του Αριστοτελείου, απέναντι από την εμπορική πύλη της ΔΕΘ και ένα μικρότερο μέτωπο στην παλιά Φιλοσοφική, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στη Φυσικομαθηματική ψηλότερα, στην Αγίου Δημητρίου.

Από τα επεισόδια έχει ξεσπάσει φωτιά στις εγκαταστάσεις του Μετρό και στον προαύλειο χώρο της Θεολογικής Σχολής. Η κυκλοφορία γύρω από το ΑΠΘ έχε διακοπεί και μέχρι τις 8.30 μ.μ. οι αστυνομικοί έχουν προβεί σε οκτώ προσαγωγές και μία σύλληψη.

LEAVE A REPLY