Επίδομα 1.000 ευρώ για πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Επίδομα 1.000 ευρώ για πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

873
SHARE

Το «πράσινο» φως για την χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ σε 1.250 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, άναψε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενες έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου να υποβάλλουν την αίτηση τους σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ),έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης.

Δικαίωμα λήψης του επιδόματος έχουν όσες αγρότισσες μητέρες έχουν τουλάχιστον τέσσερα τέκνα τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση (ΑΕΙ,ΤΕΙ) ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας).

LEAVE A REPLY