Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν

517
SHARE

Νέα… καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Ρουβίκωνα. Αυτή τη φορά επιτέθηκαν στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στις 6 το πρωί της Δευτέρας (17/9) περίπου 10 μέλη της αναρχικής ομάδας φορώντας κράνη, έφτασαν στην πρεσβεία του Ιράν και ζήτησαν από τον φρουρό να βγει από το κουβούκλιό του. Μόλις βγήκε ο φρουρός, κρατώντας στο χέρι το όπλο του, τα μέλη του Ρουβίκωνα άρχισαν να σπάνε τα τζάμια στο κουβούκλιο και να πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτίριο της πρεσβείας. Η επίθεση κράτησε λίγα λεπτά και αμέσως μετά αναρτήθηκε στο ίντερνετ βίντεο από την επίθεση αλλά και ένα κείμενο όπου τα μέλη του Ρουβίκωνα σημειώνουν: «Σήμερα το πρωί στις 06:00 επιτεθήκαμε στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα με μπουκάλια μπογιάς. Επίσης, καταστρέψαμε το κουβούκλιο του φρουρού. Θεωρούμε αυτή την πράξη ως ελάχιστη απάντηση στην εκτέλεση δυο Κούρδων συντρόφων από το Ιρανικό φασιστικό καθεστώς».

Ένα άλλο κείμενο ανέβασε ο Ρουβίκωνας και σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Στεκόμαστε στο πλευρό, έστω και με αυτούς τους συμβολικούς όρους, των αγωνιζόμενων στο Ιράν, Κούρδων και μη. Αποδίδουμε τιμή στους εκτελεσθέντες Ramin Hossein, Zaniar Moradi, Panahi Moradi μέλη του κομμουνιστικού κόμματος Komalah. Σήμερα Δευτέρα 17/09/2018 στις 06:00 επιτεθήκαμε με μπογιές στην Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και καταστρέψαμε το φυλάκιο του φρουρού που της έχει διαθέσει το ελληνικό κράτος αφού του συστήσαμε να απομακρυνθεί. Λίγες μέρες πριν το Ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς εκτέλεσε με αργό απαγχονισμό τρεις Κούρδους επαναστάτες συνεχίζοντας μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την Ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιράν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές».

LEAVE A REPLY