Επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα την Τρίτη

Επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα την Τρίτη

348
SHARE
Ep;iskpsi Moskovisi stin Athina tin Triti

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο επίτροπος σχολίασε θετικά την επί της αρχής συμφωνία του ΔΝΤ για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «θετικό δείκτη της επιστροφής της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων της Ελλάδας, και ένα πολύ θετικό σήμα για τις αγορές».

«Πολύ καλά νέα για την Ελλάδα και σήμα προς τις αγορές εν όψει της εξόδου από το πρόγραμμα το 2018. Η εμπιστοσύνη είναι εδώ» έγραψε στο Twitter o Πιέρ Μοσκοβισί.

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων του ESM και του ΔΝΤ, τον Αύγουστο του 2018, για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αλλά και την επανάκτηση εμπιστοσύνης της αγοράς, εκτίμησε.

Παράλληλα, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι «η κοινή πορεία όρων μεταξύ των προγραμμάτων του ΔΝΤ και του ESM, διασφαλίζει την πλήρη ευθυγράμμιση του πακέτου πολιτικής για την Ελλάδα».

LEAVE A REPLY