Επανασύσταση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή δημοψήφισμα...

Επανασύσταση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή δημοψήφισμα ζητά για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο Πάνος Καμμένος

456
SHARE

Αντίθετος στο ενδεχόμενο επίλυσης του θέματος της ονομασίας τη ΠΓΔΜ με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θέτοντας θέμα επανασύστασης του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και δημοψηφίσματος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική», τόνισε ο κ.Καμμένος, συγκεκριμένα, κατά την αντιφώνησή του προς τις πρυτανικές αρχές του ΑΤΕΙΘ, που του απένειμε απόψε την ύψιστη διάκριση του Ιδρύματος, το Μετάλλιο Α’ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος» – ιδιαίτερα, όπως τόνισε, «σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τη Μακεδονία μας, για το όνομα της Μακεδονίας, για τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φαίνεται να πλησιάζουμε προς τη λύση της» και πρόσθεσε: «Η Μακεδονία, η μία και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστιν του ελληνικού έθνους. Δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της Ιστορίας. Η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992. Οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση η ομόφωνη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης».

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε, επίσης, από βήματος πως “όχι ως υπουργός Άμυνας ή μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε λύση και αν προταθεί με την δίκη μας ψήφο η την άλλη. Οποιαδήποτε τέτοια λύση πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος».

LEAVE A REPLY