Επεισόδια στο Συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κοντά στη ΔΕΘ

Επεισόδια στο Συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κοντά στη ΔΕΘ

825
SHARE

Επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και νεαρών διαδηλωτών που συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ξέσπασαν γύρω στις 7 μ.μ. στο ύψος του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με “βροχή” δακρυγόνων να μετατρέπουν την περιοχή σε “τοπίο στην ομίχλη”.

Ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, κρατώντας ελληνικές σημαίες – και μερικοί εξ αυτών φορώντας κουκούλες – αποσπάστηκαν από τον κύριο κορμό της εκδήλωσης στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο ύψος του Δημαρχείου προσπάθησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να ρίξουν τα οδοφράγματα της ΕΛ.ΑΣ. και να προσεγγίσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρωθυπουργός, φωνάζοντας “Προδότες”, “Παραιτήσου” και άλλα συνθήματα (κάποια εκ των οποίων αντικειμενικά δεν μπορούν να μεταφερθούν στον γραπτό λόγο…) Απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησε “πόλεμος” με πέτρες από πλευράς των διαδηλωτών και με ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ. Οι οδομαχίες συνεχίζονται στο παραλιακό μέτωπο, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο στη Θεσσαλονίκη για το Συλλαλητήριο αναγκάζονταν από την τροχαία να σταματήσουν και να αποβιβάσουν τους επιβάτες τους πολύ μακριά από , τόσο στη δυτική, όσο και στην ανατολική είσοδο της πόλης. Με τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει, εξάλλου, απόψε η ΕΛΑΣ  (σ.σ. με χείρα βοηθείας και από το FBI) από νωρίς είχε αποκοπεί η πρόσβαση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τους πεζούς από τη Νέα Παραλία, με κλούβες που είχαν παραταχθεί μέχρι τη θάλασσα (!!) στο ύψος των ομπρελών του Ζογγολόπουλου…

 

LEAVE A REPLY