Επιδότηση εισφορών αν το «μπλοκάκι» μετατραπεί σε μισθωτή εργασία

Επιδότηση εισφορών αν το «μπλοκάκι» μετατραπεί σε μισθωτή εργασία

592
SHARE
Έως 350 ευρώ το μήνα η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για τα «μπλοκάκια»

Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τους απασχολούμενους με «μπλοκάκι» σε μισθωτούς εργαζόμενους εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Εργασίας όπου πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας απαραίτητη προϋπόθεση για την επιδότηση είναι η εγγραφή του εργοδότη στη συγκεκριμένη πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα σημαντικό κίνητρο που μπορεί να οδηγήσει στη μετατροπή της «ψευδώς δηλωμένης απασχόλησης» «σε αυτήν που πραγματικά είναι, δηλαδή σε μισθωτή εργασία».

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα από το κίνητρο μπορούν να ωφεληθούν και όσοι εργοδότες ήδη «μοιράζονται» -μετά την εφαρμογή του νέου νόμου- το κόστος των ασφαλιστικών εισφορέων με τους 22.000 απασχολούμενους με «μπλοκάκι», αρκεί βέβαια να τους προσλάβουν ως μισθωτούς. Και βέβαια το κίνητρο αφορά όλους τους εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους με «μπλοκάκι», αρκεί να το δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα και να προχωρήσουν στην πρόσληψη του εργαζόμενου ο οποίος θα απολαμβάνει τα οφέλη που απορρέουν από την σταθερή εργασία.

Αντικίνητρο για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, θα είναι οι συνεχείς έλεγχοι και οι αυστηρές ποινές όσον αφορά στην αδήλωτη εργασία από την Επιθεώρηση Εργασίας.

LEAVE A REPLY