Friday , 29 March 2024

Επιδότηση 40% για την αγορά «πράσινου ταξί»-Bonus σε νέους, πολύτεκνους και ΑμεΑ

Την ευκαιρία σε αυτοκινητιστές να αντικαταστήσουν το παλαιό ταξί (κατηγορίας EURO 5 και παλαιότερης) με ένα ηλεκτρικό ταξί δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της δράσης «ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑΞΙ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης https://prasinataxi.gov.gr.

Με το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες οχήματος ταξί για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού ταξί καθώς και για αγορά και εγκατάσταση «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.

Η επιδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 40% του κόστους της αγοράς, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τις 22.500 ευρώ.

Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία.

Η νέα δράση είναι συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο στόλο των οχημάτων ταξί που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας με αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων  ταξί με νέα αμιγώς ηλεκτρικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *