Επικεφαλής επιστημονικού φορέα κατά Σπίρτζη για το μοντέλο…Βενεζουέλας στις αστικές συγκοινωνίες

Επικεφαλής επιστημονικού φορέα κατά Σπίρτζη για το μοντέλο…Βενεζουέλας στις αστικές συγκοινωνίες

454
SHARE

Αντίθετος με τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής επιστημονικού φορέα που συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών είναι να συμμετέχουν στο μετοχικό σχήμα της νέας εταιρίας μόνο εκπρόσωποι φορέων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Παρά το ενδιαφέρον που υπάρχει από ιδιώτες, ο κ.Σπίρτζης είναι κάθετα αντίθετος με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς θέλει να δημιουργήσει άλλο ένα δημόσιο φορέα που θα λειτουργεί στα πρότυπα των συγκοινωνιών της Βενεζουέλας(!)», δήλωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου και χαρακτήρισε «άνευ ουσίας» τη δημόσια διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έχει αποφασίσει για την μορφή που θα έχει η νέα εταιρία, αδιαφορώντας για το αν το συγκεκριμένο σχήμα είναι λειτουργικό και προπαντός, βιώσιμο», σημείωσε.

 

LEAVE A REPLY