Επιλεκτική παροχή επιδομάτων παραμεθορίου στους ένστολους – Εξαιρούνται Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα και...

Επιλεκτική παροχή επιδομάτων παραμεθορίου στους ένστολους – Εξαιρούνται Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσπρωτία

948
SHARE

Να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί οι ένστολοι των τεσσάρων κατ’ εξοχήν παραμεθορίων νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων έχουν αποκλειστεί από την καταβολή του επιδόματος των 100 ευρώ, που έχει θεσπιστεί για αστυνομικούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς, που υπηρετούν στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, καλούν την Κυβέρνηση οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις και βουλευτές των εν λόγω περιοχών.

Με ερώτησή τους  προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών βουλευτές Κώστας Τασούλας, Γιάννης Αντωνιάδης και Μαρία Αντωνίου τονίζουν:
«Όλοι οι παραπάνω Νομοί βρίσκονται στην εσχατιά της πατρίδας μας, στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας και γειτνιάζουν με χώρες όπως η Αλβανία και η πΓΔΜ, με τις οποίες αντιμετωπίζουμε θέματα λαθρομετανάστευσης, λαθρεμπορίου κ.ά. Αντιλαμβάνεστε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι των περιοχών αυτών είναι πάρα πολλά, εξίσου δύσκολα με αυτά που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι των υπόλοιπων παραμεθόριων περιοχών και αποτελεί κατάφωρη αδικία η ανωτέρω ένστολοι να εξαιρούνται του επιδόματος των 100 ευρώ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργούμε ένστολους δύο ταχυτήτων και να διχάζουμε το Σώμα. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση».

LEAVE A REPLY