Thursday , 18 April 2024

Επιστρέφουν μέσα στην εβδομάδα οι 196 μαθητές και οι 20 καθηγητές από τέσσερα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται στην Ιταλία

Του Γ. Κατσιάνη

Μετά την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία, λόγω της εξάπλωσης του ιού και των πέντε θυμάτων που μετρά ήδη η γειτονική χώρα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εστιάζει στην ομαλή επιστροφή μαθητών και καθηγητών.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η επίσπευση της επιστροφής μαθητών και καθηγητών από τέσσερα λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται κυρίως στο Μιλάνο της Ιταλίας για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς λόγους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκκωνάς, πρόκειται συνολικά για 196 μαθητές και 20 εκπαιδευτικούς από σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας.

“Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας είναι στη σωστή κατεύθυνση καθώς θέτει ως προτεραιότητα την οργάνωση της ομαλής επιστροφής των εκδρομέων, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για την υγεία τους”, σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, οι μαθητές του λυκείου από την Θεσσαλονίκη βρίσκονται στη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τόνισε πως υπάρχει καθημερινή επικοινωνία μεταξύ των αρχών με συγγενείς των μαθητών, οι οποίοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

“Είναι άριστη η κατάσταση της υγείας τους και εντός των ημερών θα βρίσκονται στα σπίτια τους”, υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.

Στη σύσκεψη πάντως που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του ΕΚΑΒ και υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε οι μαθητές των 10 συνολικά σχολείων της χώρας που θα επιστρέψουν από τις σχολικές εκδρομές στην Ιταλία να μην μπουν σε καραντίνα, καθώς οι επιστήμονες έκριναν ότι δεν επισκέφθηκαν πληγείσες περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *