Wednesday , 24 April 2024

Επιστροφή δεκάδων χιλιάδων ευρώ και αποζημιώσεις σε καταναλωτές, μετά από παρέμβαση του ΚΕΠΚΑ

Του Γ.Κατσιάνη

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά δεκάδες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) παρενέβη πέρυσι για επιστραφούν χρήματα και να καταβληθούν αποζημιώσεις σε πολίτες.

Η δανειολήπτρια

Το thesseconomy.gr παρουσιάζει σήμερα ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις.

Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε τράπεζα πρότεινε σε καταναλώτρια 70% κούρεμα χρέους, από πιστωτική κάρτα.

Όμως, όταν η καταναλώτρια προσπάθησε να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό, η τράπεζα αρνήθηκε την καταβολή.

Μετά τη μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ, η τράπεζα αποδέχτηκε την πληρωμή, με αποτέλεσμα η καταναλώτρια να «γλιτώσει» το ποσό των 2.351,98 ευρώ.

Εταιρίες ενέργειας

Επίσης, εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος επέστρεψε το ποσό των 341,78 ευρώ σε καταναλώτρια γιατί αυθαίρετα, είχε διακόψει την έκπτωση συνέπειας 45%.

Η εταιρία ταλαιπωρούσε την καταναλώτρια για 8 μήνες και αναγνώρισε το λάθος της μετά τη μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ.

Επίσης, εταιρία παροχής φυσικού αερίου επέστρεψε 1.411,94 ευρώ σε καταναλωτή.

Το ποσό αυτό προέκυψε από λανθασμένους υπολογισμούς των χρεώσεων αναπροσαρμογής, κατανάλωσης και από επιστροφή κόστους εξωδίκου που η εταιρία έστειλε στον καταναλωτή ενώ είχε η ίδια αποστείλει λανθασμένους λογαριασμούς!

Εξάλλου, εταιρία παροχής φυσικού αερίου επέστρεψε 1.298,94 ευρώ, σε καταναλωτή, γιατί, χωρίς να τον ενημερώσει, ανανέωσε τη σύμβασή του στη λήξη της, χωρίς, όμως, καμία έκπτωση, που περιλάμβανε η προηγούμενη σύμβαση!

“Η σημαντικότερη προσφορά του ΚΕ.Π.ΚΑ., σε όλους τους καταναλωτές (όχι μόνο στα μέλη) είναι η παρέμβασή μας, για τη δημιουργία, συμπλήρωση ή αλλαγή της νομοθεσίας, που προστατεύει τους καταναλωτές, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Αυτή η δράση μας, μας βοηθάει στο να πετυχαίνουμε σημαντικά αποτελέσματα, προς άμεσο όφελος των καταναλωτών”, τονίζει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *