Wednesday , 24 April 2024

Επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα για τους μαθητές – Τι ισχύει για τις απουσίες λόγω ιώσεων

Επιστρέφουν, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, στα θρανία, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς αυτό προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε για το θέμα της έξαρσης της γρίπης, αλλά αυτό διαβεβαιώνει σε δηλώσεις της και η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

Το μπέρδεμα, για το πότε θα άνοιγαν τα σχολεία, ξεκίνησε από την κατάσταση που επικρατεί με την έξαρση της γρίπης και άλλων ιώσεων. Η κ. Μακρή, που ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις επιστημόνων, όπως του διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκου Καπραβέλου, πως τα κρούσματα ιώσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Η κ. Μακρή, όμως, υπογράμμισε: «Να ξέρουν οι γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας. Όταν το υπουργείο Υγείας, με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περαιτέρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων».

Όσον αφορά τις απουσίες των παιδιών, η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει να καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Η εγκύκλιος εστάλη, ήδη, στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας. Σε αυτήν, επίσης, συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *