“Επιστροφή στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 συνεπάγεται η μη κύρωση της συμφωνίας...

“Επιστροφή στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 συνεπάγεται η μη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών”, σύμφωνα με γνωστό καθηγητή

1895
SHARE

Την αποκάλυψη ότι σε περίπτωση που δεν κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, τα Σκόπια επιστρέφουν στη συνταγματική τους ονομασία (FYROM) και τίθεται και πάλι σε εφαρμογή η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, έκανε ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του ΕΚΠΑ, Άγγελος Γιόκαρης.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης και η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος, η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί την τελική συμφωνία μιας διμερούς πολυετούς διαμάχης.

“Χρειάζεται να επιδειχθεί καλή πίστη και από τις δύο πλευρές, στο πνεύμα της αποφάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας (του ΟΗΕ) και της ενδιάμεσης συμφωνίας”, τόνισε ο κ. Γιόκαρης.

“Να γίνει δημοψήφισμα και στην Ελλάδα”

Υπέρ της συνταγματικής κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τα 3/5 της Βουλής, τάχτηκε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος,Δημήτρης Βερβεσός, πρόταση με την οποία συμφωνούν και παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

“Μία τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να σταθεί αν δεν έχει τη στήριξη των Ελλήνων μέσα από ένα δημοψήφισμα”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας,Απόστολος Τζιτζικώστας.

LEAVE A REPLY