Friday , 29 March 2024

Επιστροφή της κρουαζιέρας στα επίπεδα του 2019

Του Γ. Κατσιάνη

Την πεποίθηση ότι φέτος ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας θα είναι ανάλογος με εκείνο του 2019 (σ.σ. αφίξεις 5,5 εκατ. επιβατών) εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Γιώργος Κουμπενάς.

Μιλώντας στην TV100, ο κ. Κουμπενάς τόνισε ότι ήδη πολλά κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται τα ελληνικά λιμάνια έχουν πληρότητα 80%.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός επιβατών που επιβιβάζονται από τα λιμάνια του Πειραιά, της Κέρκυρας και του Ηρακλείου», δήλωσε ο κ. Κουμπενάς.

Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη της χάραξης μιας εθνικής στρατηγικής στον τομέα της κρουαζιέρας, η οποία θα αντικαθιστά τις επιμέρους στρατηγικές που ακολουθούνται σήμερα. «Κάποια στιγμή θα πρέπει να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική για την κρουαζιέρα, όπως για παράδειγμα τι μεγέθους πλοία θα πηγαίνουν στα λιμάνια ή πως μπορούν να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της κρουαζιέρας στην εθνική οικονομία», σημείωσε ο κ. Κουμπενάς.

Όσον αφορά την επιλογή της Celestyal Cruises να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε εβδομαδιαία βάση, ο πρόεδρος επιχειρήσεων της εταιρείας τόνισε ότι η πόλη έχει μεγάλη προοπτική, ως home porting.

«Φέτος, έχουμε προγραμματίσει 30 προσεγγίσεις του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραλαμβάνει επιβάτες από την Βόρεια Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες», υπογράμμισε ο κ. Κουμπενάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *