Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο ζητά ο πρόεδρος των...

Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο ζητά ο πρόεδρος των επαγγελματιών και εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης, Κ. Ιακώβου

665
SHARE

Υπέρ της αύξησης του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα, τάσσεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Κώστας Ιακώβου.

Όπως τονίζει ο κ.Ιακώβου, μετά την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού,η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε όλο το δημόσιο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και θα τονώσει την αγορά.

“Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε και ο κάθε μικρομεσαίος επαγγελματίας, θα επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 80 ευρώ το μήνα τουλάχιστον ανά εργαζόμενο. Από αυτά, σχεδόν τα 27 ευρώ αφορούν σε ασφαλιστικές εισφορές και τα 53 ευρώ καταλήγουν τελικά στον εργαζόμενο. Όπως γίνεται αντιληπτό συζητάμε μεν για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση αλλά στην πραγματική οικονομία και στην αγορά αποτυπώνεται διαφορετική εικόνα”, σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ και αναρωτιέται “μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα μετά τον ιδιωτικό να ακολουθήσει και ο δημόσιος τομέας;”.

LEAVE A REPLY