Επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ως 10.000 ευρώ σε δύο(!) μήνες

Επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ως 10.000 ευρώ σε δύο(!) μήνες

1738
SHARE

Φρένο” στην πολυετή αναμονή για την επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ μικρών ποσών σε φορολογούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρεί να βάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, με την ψήφιση σχετικής διάταξης, προβλέπεται η επιστροφή χρημάτων στους δικαιούχους, σε διάστημα μόλις δύο(!) μηνών για ποσά ως και 10.000 ευρώ.

“Το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να τονώσει την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, διότι δεν μπορείς να περιμένεις να πάρεις από το κράτος χρήματα που σου οφείλει και την ίδια στιγμή, το ίδιο το κράτος να απαιτεί την άμεση καταβολή φόρων”,τόνισε το μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Κωστής Χατζαρίδης.

“Η επιστροφή του φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ ήταν μία από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους φορέων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ”, δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών και εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) και οικονομικός επόπτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Κώστας Ιακώβου.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την υποβολή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ,μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αιτούνται αυτόματα επιστροφή φόρου.

“Ο μέσος όρος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος για μικρά ποσά ήταν 6-18 μήνες”, σημείωσε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Η εφαρμογή αφορά τις φορολογικές περιόδους από την 1η Μαρτίου του 2018 ενώ για τα αιτήματα μέχρι και 28 Φεβρουαρίου, θα υποβάλλονται σε έντυπη μορφή, στις αρμόδιες εφορίες.

LEAVE A REPLY