Επιχειρηματικές ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις στην υποσαχάρια Αφρική στους κλάδους ενέργειας, τεχνολογίας...

Επιχειρηματικές ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις στην υποσαχάρια Αφρική στους κλάδους ενέργειας, τεχνολογίας και κατασκευών

615
SHARE

Εκδήλωση για τις ευκαιρίες επιχειρηματικής και επαγγελματικής δραστηριοποίησης στην Αφρική, μια ήπειρο στην οποία ήδη δαπανώνται 45 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές ετησίως, συνδιοργανώνουν το ΤΕΕ/ΤΚΜ και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Τα 2/3 αυτού του ποσού αφορούν σε σχεδιαζόμενες επενδύσεις και το 1/3 σε εργασίες συντήρησης, ενώ εκτιμάται πως για να καλυφθούν οι πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες, το νούμερο αυτό θα πρέπει να υπερβεί τα 90 δισεκατομμύρια κατ` έτος για μία δεκαετία τουλάχιστον.

Η σχετική ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο “Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στους τομείς ενέργειας, τεχνολογίας και κατασκευών στην Υποσαχάρια Αφρική” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, ώρα 17.00, στο αμφιθέατρο του Τμήματος (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη) και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου, στην αφρικανική ήπειρο βρίσκονται οι πρώτες έξι ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως, ενώ κατά μέσο όρο, η οικονομία της ηπείρου εμφανίζει σταθερό ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης της τάξεως του  4% τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα η υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών  για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα, αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές εταιρίες λόγω της ύφεσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο τόσο για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και για την παραγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.

Στην εσπερίδα θα γίνει, πρώτον, μια γενική παρουσίαση για την πορεία της οικονομίας των χώρων της Υποσαχάριας Αφρικής, την πολιτική κατάσταση και εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις και δεύτερον, παρουσιάσεις  από επιχειρηματίες που έχουν πλούσια εμπειρία στους κλάδους των κατασκευών, τεχνολογίας και ενέργειας,   τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους, τις προοπτικές  κλπ.

 

 

LEAVE A REPLY