Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης αναδείχθηκε η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης αναδείχθηκε η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

662
SHARE

Τον τίτλο της «Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης» κατέκτησε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε αναγνώριση του έργου που επιτελεί και των προσπαθειών που καταβάλει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Το βραβείο της Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης απονεμήθηκε χτες το βράδυ στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα από την εξεταστική επιτροπή που αποτελείται από αντιπρόσωπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Κομισιόν και της Επιτροπής των Περιφερειών.

«Το βραβείο αυτό αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση του σημαντικού έργου που γίνεται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του γεγονότος ότι κατορθώσαμε να είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων επί δυο συνεχόμενες προγραμματικές περιόδους», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και επισήμανε πως στόχος της διοίκησης είναι η υλοποίηση του οράματος για ένα βιώσιμο επιχειρηματικό και αναπτυξιακό μοντέλο για τη Βόρεια Ελλάδα.

«Ένα μοντέλο βασισμένο στην έρευνα και την καινοτομία, με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις νέες τεχνολογίες, με ενισχυμένους δεσμούς μεταξύ της βιομηχανίας, της έρευνας, της διακυβέρνησης και της κοινωνίας, με ανοιχτές προοπτικές επιτυχίας για όλους και φυσικά για τους νέους ανθρώπους, τους νέους επιστήμονες, τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας ενώ χαρακτήρισε τις περιφέρειες και τις πόλεις,«ατμομηχανές της ανάπτυξης του μέλλοντος».

LEAVE A REPLY