Ερωτηματολόγιο για τις επιπτώσεις αύξησης των δασμών από τις ΗΠΑ σε χάλυβα...

Ερωτηματολόγιο για τις επιπτώσεις αύξησης των δασμών από τις ΗΠΑ σε χάλυβα – αλουμίνιο

471
SHARE

Ερωτηματολόγιο που επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις των ΗΠΑ για την επιβολή πρόσθετων δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου έχει αναρτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε ιδιώτες οι οποίοι επηρεάζονται ή αναμένεται να επηρεαστούν από την αναγγελθείσα από τις ΗΠΑ αύξηση δασμών στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα και αλουμινίου καταγωγής ΕΕ ή από μέτρα εμπορικής πολιτικής της ΕΕ που ενδέχεται να επιβληθούν σε αντισταθμιστική ισχύ και τα οποία θα προκαλέσουν προβλήματα στους Ευρωπαίους εισαγωγείς αμερικανικών αγαθών.

Το ΕΒΕΘ, με ανακοίνωσή του προς τις επιχειρήσεις- μέλη του,  επισημαίνει τον επείγοντα χαρακτήρα της παραπάνω διαβούλευσης, όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους εξαγωγείς, αλλά και για τις επιχειρήσεις που εισάγουν προϊόντα από τις ΗΠΑ, οι οποίες θα επηρεαστούν από τυχόν Ευρωπαϊκά εμπορικά αντίμετρα.

Ως προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων έχει ορισθεί η Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, 12:00 π.μ. (UTC+01:00).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ανατρέξουν στο δικτυακό τόπο του ΕΒΕΘ www.ebeth.gr , πεδίο Σημαντικά Θέματα (πατήστε εδώ ), όπου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αναρτήσει το σύνολο του σχετικού υλικού.

LEAVE A REPLY