ΕΣΕΕ: Ελπίδες στις θερινές εκπτώσεις και στον τζίρο των… 7 δισ. ευρώ!

ΕΣΕΕ: Ελπίδες στις θερινές εκπτώσεις και στον τζίρο των… 7 δισ. ευρώ!

376
SHARE

Με προσδοκίες για τόνωση της αγοραστικής κίνησης και του τζίρου τους αλλά και κρατώντας ταυτόχρονα… «μικρό καλάθι» οι έμποροι όλης της χώρας ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη φετινή περίοδο των θερινών εκπτώσεων που τυπικά αρχίζει τη Δευτέρα, 7 Ιουλίου.

«Οι φετινές θερινές εκπτώσεις ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά. Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε ”δεύτερη μοίρα”. Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην τουριστική κίνηση και την ”εισαγόμενη κατανάλωση” που αυτή την περίοδο εντείνεται ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, αυτή η βοήθεια υφίσταται, αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας και όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης προσθέτοντας πως «οι καλοκαιρινές εκπτώσεις κυμαίνονται συνήθως σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 7 δισ. ευρώ». Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη «εφόσον επιτευχθούν αυτοί οι αριθμοί, θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων με τη προϋπόθεση ότι η ένταση του τουρισμού θα αποτυπωθεί με θετικά αποτελέσματα τουριστικών εσόδων στο σύνολο του ελληνικού εμπορίου».

Οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου, δηλαδή θα λήξουν την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών, δηλαδή, στις 8 Ιουλίου.

LEAVE A REPLY