ΕΣΘ: Έντονη διαμαρτυρία για τα διόδια Ωραιοκάστρου- «Δεν αντέχουν άλλα χαράτσια οι...

ΕΣΘ: Έντονη διαμαρτυρία για τα διόδια Ωραιοκάστρου- «Δεν αντέχουν άλλα χαράτσια οι πολίτες»

1644
SHARE

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων, στην εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

«Είναι αδιανόητο σε μια πόλη η οποία έχει επεκταθεί, να δημιουργούμε εσωτερικά διόδια και να επιβαρύνουμε οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.

Ο ελληνικός λαός που εδώ και χρόνια εξουθενώνεται στην υπερφορολόγηση, δεν μπορεί να υφίσταται και ένα παράλληλο σύστημα φορολογικής είσπραξης με τα διόδια, το οποίο συνεχώς εξαπλώνεται και μεγαλώνει», επισημαίνει ο ΕΣΘ και προσθέτει:«Ο νέος σταθμός διοδίων στην εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή, αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι που μεταβαίνουν πρωί και απόγευμα, στη δουλειά τους, θα κληθούν να πληρώνουν ένα χαράτσι, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, ανάλογα με τις διαδρομές που κάνει ο καθένας, τη στιγμή που κινούνται εντός των ορίων του Δήμου στον οποίο ανήκουν!».

Και η ανακοίνωση του ΕΣΘ καταλήγει: «Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, να χρυσοπληρώνει συνεχώς για δρόμους και υποδομές που του ανήκουν. Οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλα χαράτσια. Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και όσοι παίρνουν τέτοιου είδους αποφάσεις να το αντιληφθούν. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δεν έρχεται με αυτό τον τρόπο αλλά με μέτρα που θα συμβάλουν στην τόνωση της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας και ανταγωνιστικότητας».

(φωτογραφία αρχείου)

LEAVE A REPLY