ΕΣΘ: Επιστολή προς την Τροχαία για τα μέτρα που θα ληφθούν την...

ΕΣΘ: Επιστολή προς την Τροχαία για τα μέτρα που θα ληφθούν την Κυριακή 1η Απριλίου

396
SHARE

Προβληματισμένος είναι ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης λόγω της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 1 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η αγορά θα είναι ανοιχτή όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο στο πλαίσιο της πασχαλινής περιόδου. Το γεγονός ότι η τροχαία θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων στο κέντρο της πόλης έχει θορυβήσει τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο (ΕΣΘ) που δεν επιθυμεί να διαταραχτεί η λειτουργία της αγοράς και η απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών στο κέντρο για τις πασχαλινές αγορές. Γι’ αυτό τον λόγο ο ΕΣΘ έστειλε επιστολή προς τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ζητώντας να απελευθερωθεί σύντομα η κίνηση στους δρόμους, την ημέρα εκείνη, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αγορά.

Στη σχετική επιστολή προς τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δεδομένου ότι η διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συμπίπτει με μια από τις 8 Κυριακές που επιτρέπεται πανελλαδικά και ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων, αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό θα δημιουργήσει έντονο πρόβλημα στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων του κέντρου, εκείνη τη μέρα. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε το κλείσιμο κεντρικών οδών πραγματοποιηθεί το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα, προκειμένου να απελευθερωθεί σύντομα η κίνηση στους δρόμους, για να μπορέσει το καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν απρόσκοπτα τις αγορές του, εν όψει του Πάσχα».

Υπενθυμίζεται ότι το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς στη Θεσσαλονίκη θα τεθεί σε εφαρμογή από την Πέμπτη 29 Μαρτίου.

LEAVE A REPLY