ΕΣΘ: Καλεί σε ευρεία σύσκεψη με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στην Αττική

ΕΣΘ: Καλεί σε ευρεία σύσκεψη με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στην Αττική

580
SHARE

Σε σύσκεψη καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την κινητοποίηση όλων όσοι διαμένουν ή δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε περιοχές υψηλού κινδύνου ώστε να μην κινδυνεύει η ασφάλειά τους.

«Η Ελλάδα σήμερα πενθεί σε κάθε γωνιά της για τις δολοφονικές φωτιές στην Αττική που στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές, που κατέστρεψαν περιουσίες μιας ολόκληρης ζωής, που αλλοίωσαν έναν πνεύμονα πρασίνου για τις γενιές που έρχονται, που έδειξαν την αδυναμία μας. Την αδυναμία όλων μας και όχι μόνον της επίσημης ελληνικής πολιτείας που αποδεικνύει με μοναδική συνέπεια τα τελευταία, τουλάχιστον τριάντα, χρόνια ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Σε αυτή τη γη που καταστρέφεται θυμίζοντας κρανίου τόπο, είμαστε όλοι εμείς που έχουμε χτίσει κατοικίες, ή τις επιχειρήσεις μας, χωρίς να έχουμε μεριμνήσει για τα αυτονόητα: ασφαλείς και καθαρές από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά εξόδους διαφυγής και δεξαμενές νερού. Είμαστε λοιπόν όλοι εμείς αυτοί που χρειάζεται να δείξουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, απαιτώντας εν συνεχεία από το κράτος να αποδείξει την ύπαρξη του», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ.

Ο ΕΣΘ, προστίθεται στην ανακοίνωση «σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Ομοσπονδίας Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καλεί σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως κινήσουν άμεσα σε τοπικό επίπεδο, μια εκστρατεία κινητοποίησης όλων όσων έχουν κατοικία ή επιχείρηση στις λεγόμενες περιοχές υψηλού κινδύνου, με σκοπό την από κοινού συμμετοχή όλων στην διατήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας που συνεπάγεται η διαβίωση μας στις περιοχές αυτές».

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1, 5ο όρ.), τη Δευτέρα 30 Ιουλίου και ώρα 17.00.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Υπό τις σημερινές συνθήκες εθνικού πένθους, ας πούμε όλοι μαζί ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο 4 – 5 Αυγούστου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, φροντίζουμε τις περιοχές μας, δημιουργώντας οι ίδιοι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαβίωση μας στο περιβάλλον που ζούμε. Σώζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των συνανθρώπων μας, σημαίνει δουλεύουμε από κοινού για το καλό αυτού του τόπου. Δουλεύουμε με προσωπικό κόπο, με προσωπικούς πόρους συχνά, και αν χρειαστεί και με προσωπική θυσία».

LEAVE A REPLY