Εστιατόριο της Θεσσαλονίκης απολύει προσωπικό χωρίς αποζημίωση(!)

Εστιατόριο της Θεσσαλονίκης απολύει προσωπικό χωρίς αποζημίωση(!)

1973
SHARE

Μια νέα… αντίληψη στο ζήτημα της απασχόλησης εφαρμόζει εδώ και μήνες, γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, προσλαμβάνει μάγειρες για τρεις εβδομάδες και μετά τους απολύει, με τη δικαιολογία ότι δεν καλύπτουν τις «απαιτήσεις» του καταστήματος.

Όπως καταγγέλλουν οι πρώην εργαζόμενοι, δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για συστηματική μέθοδο που ακολουθεί η ιδιοκτησία του καταστήματος, με στόχο την μη καταβολή των δεδουλευμένων ενός μηνός στους υπαλλήλους.

«Εκτός από τον γιο μου, άλλοι δύο πρώην συνάδελφοι του έχουν απολυθεί από το συγκεκριμένο εστιατόριο, με την ίδια δικαιολογία, σε διάστημα 25 ημερών», δήλωσε ο πατέρας απολυμένου.

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν, η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο «μικροσκόπιο» της Επιθεώρησης Εργασίας.

LEAVE A REPLY