ΕΤΕΑΕΠ: Αλλάζει η παρακράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ- Χωρίς αιτήσεις η επιστροφή αναδρομικών

ΕΤΕΑΕΠ: Αλλάζει η παρακράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ- Χωρίς αιτήσεις η επιστροφή αναδρομικών

781
SHARE

Ξεκινά από την Πέμπτη 3 Μαΐου η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3886/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ, στα καταβαλλόμενα ποσά των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικοιρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών).

Ο νέος τρόπος παρακράτησης επηρεάζει συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους (πρώην ΤΕΑΔΥ), πρώην εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), τραπεζοϋπαλλήλους της Αγροτικής τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ) και προσωπικό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΕΤΕΑΕΠ, αναπροσαρμογές στο ποσό της σύνταξης μηνός Μαΐου (και εφεξής), θα έχουν 198.349 δικαιούχοι. Πιο συγκεκριμένα το όφελος φτάνει έως και 20 ευρώ το μήνα για 144.727 συνταξιούχους, κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ το μήνα για 40.683 συνταξιούχους, από 40 έως 60 ευρώ το μήνα για 12.862 συνταξιούχους, από 60 έως 83 ευρώ το μήνα για 77 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «τα αναδρομικά που προκύπτουν για την χρονική περίοδο Ιούνιος 2016 έως Απρίλιος 2018 (όπου υπάρχουν) θα πιστωθούν το επόμενο διάστημα απευθείας στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, συνεπώς δεν χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων ούτε κάποια άλλη ενέργεια εκ μέρους τους».

LEAVE A REPLY