ΕΥΑΘ:Τριμερής συνάντηση εργαζομένων, διοίκησης και γ.γ. του Υπ.Εργασίας για τους μισθούς

ΕΥΑΘ:Τριμερής συνάντηση εργαζομένων, διοίκησης και γ.γ. του Υπ.Εργασίας για τους μισθούς

373
SHARE

Ικανοποιήθηκαν τα δυο από τα τρία αιτήματα των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, που είχαν μπλοκάρει την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας στις 6 Φεβρουαρίου και σήμερα επέτρεψαν την εξ αναβολής πραγματοποίησή της.

Συγκεκριμένα, μετά την κατάθεση αιτήματος από την εταιρεία για πρόσληψη 80 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ και μετά από συζήτηση που είχαν με τη διοίκηση για να αναλάβουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ – και όχι εργολάβος – τη λειτουργία του διυλιστηρίου νερού, αποφάσισαν να μην παρεμποδίσουν τη διενέργεια της συνέλευσης των μετόχων.

Το τρίτο αίτημά τους, δηλαδή η επιστροφή των μισθών τους στα προ μνημονίων επίπεδα, με το επιχείρημα ότι οι μνημονιακοί νόμοι έληξαν, αλλά και ότι αυτό που ζητούν έχει γίνει στην ΕΥΔΑΠ, παραμένει σε εκκρεμότητα και γνωστοποίησαν ότι επίκειται επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη την ερχόμενη Τετάρτη και θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση (εργαζόμενοι ΕΥΑΘ, διοίκηση ΕΥΑΘ και γ.γ. του υπουργείου Εργασίας).

Η εξ αναβολής γ.σ. των μετόχων ενέκρινε σήμερα την είσοδο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δυο τεχνοκρατρών ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικάμέλη. Πρόκειται για τον  δρ. Γρηγόριο Πενέλη, πολιτικό μηχανικό και επικεφαλής της Penelis Consulting Engineers και τον κ. Νικόλαο Κλείτου, οικονομολόγο, ορκωτό λογιστή και αναπληρωτή οικονομικό διευθυντή του Ομίλου Μασούτης. Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ προχώρησε στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου της ΕΥΑΘ ορίζοντας πρόεδρο τον Ν. Κλείτου και μέλη τους Παναγιώτη Γκόγκο και Πέτρο Σαμαρά.

LEAVE A REPLY