ΕΥΑΘ ΑΕ: Νέα ανακοίνωση για την προστασία των σωληνώσεων από τον παγετό

ΕΥΑΘ ΑΕ: Νέα ανακοίνωση για την προστασία των σωληνώσεων από τον παγετό

526
SHARE

«Λόγω του παρατεταμένου ψύχους, η ΕΥΑΘ υπενθυμίζει στους καταναλωτές της ότι η μόνωση των ιδιωτικών υδραυλικών μας εγκαταστάσεων είναι ο μόνος ενδεικνυόμενος τρόπος προφύλαξής τους από την παγωνιά, όπως άλλωστε επισημαίνεται κι από την Πολιτική Προστασία και όλους τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης νερού». Αυτό τονίζει σε νέα ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ ΑΕ και «συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν τις βρύσες τους ανοιχτές και να μη σπαταλούν άσκοπα νερό αυτήν την ώρα (για πλύσιμο πεζοδρομίων, μπαλκονιών ή αυτοκινήτων, για παράδειγμα)».

«Δεδομένου ότι δεν έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα θραύσεις αγωγών από την παγωνιά, εκτιμάται ότι η αύξηση της κατανάλωσης κατά 10% που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, χωρίς να είναι ανησυχητική, οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την αγωνία των καταναλωτών να προστατεύσουν τις σωληνώσεις τους. Ωστόσο, μία βρύση που αφήνει μισό χιλιοστό νερό να τρέχει, “ξοδεύει” άσκοπα 20 λίτρα την ώρα ή 100 λίτρα νερό μέσα σε 5 ώρες και, ακόμη χειρότερα, 10.000 κυβικά μέτρα νερό ξοδεύονται, αν αφήσουν μία βρύση τους ανοιχτή 100.000 νοικοκυριά! Αν μάλιστα αυτή η συμπεριφορά υιοθετηθεί και από τους 520.000 καταναλωτές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, η απαιτούμενη ποσότητα νερού θα αυξηθεί κατά 52.000 κυβικά μέτρα, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη διανομή του πόσιμου ύδατος». προστίθεται στην ανακοίνωση της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Τέλος, από την εταιρία υπενθυμίζεται πως «οδηγίες για την προστασία των σωληνώσεων και των υδρομέτρων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΕΥΑΘ (www.eyath.gr), ενώ δηλώσεις βλαβών γίνονται ηλεκτρονικά στο http://vlaves.eyath.gr/και τηλεφωνικά στο 11124».

LEAVE A REPLY