ΕΥΑΘ ΑΕ: Ξαναρχίζει με δικά της έξοδα τον καθαρισμό του ρέματος Δενδροποτάμου

ΕΥΑΘ ΑΕ: Ξαναρχίζει με δικά της έξοδα τον καθαρισμό του ρέματος Δενδροποτάμου

295
SHARE

Με αιχμές κατά των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η ΕΥΑΘ ΑΕ ανακοίνωσε ότι ξαναρχίζει με δικά της έξοδα τον καθαρισμό του ρέματος Δενδροποτάμου. Στόχος, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, «η διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε περίπτωση έκτακτων πλημμυρικών φαινομένων, μετά την ολιγωρία των αρμόδιων για το έργο υπηρεσιών της Περιφέρειας».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «οι εργασίες καθαρισμού, που θα συνεχιστούν παραπλεύρως του κεντρικού αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ και μέχρι την εκβολή του ρέματος, θα διαρκέσουν δύο μήνες. Είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά διακόπηκαν προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος εναπόθεσης των φερτών υλών, μπάζων, απορριμμάτων και άλλων αποβλήτων που απομακρύνονται από το σημείο. Η σχετική σύμβαση, (υπογράφηκε στις 11 Ιουλίου 2018, απόφαση Δ.Σ. 313/28-06-2018) ύψους 300.000 ευρώ, αφορά σε ποσότητες αποβλήτων 16.000 τόνων περίπου».

Και η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ ΑΕ καταλήγει: «Το ρέμα Δενδροποτάμου καθαρίστηκε τελευταία φορά το 2014 από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών. Η πλημμελής διαχείρισή του έχει δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας και αγωνίας στην περιοχή για την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τους κινδύνους που εγκυμονούν τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα. Η ΕΥΑΘ, ανταποκρινόμενη στο χρόνιο αίτημα δημάρχων και κατοίκων της περιοχής και παρότι δεν είναι αρμοδιότητά της, ξεκινά εκ νέου τις εργασίες με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος».

LEAVE A REPLY