ΕΥΑΘ: Ασφαλές το νερό που διατίθεται στο δίκτυο- Σταδιακά η αποκατάσταση της...

ΕΥΑΘ: Ασφαλές το νερό που διατίθεται στο δίκτυο- Σταδιακά η αποκατάσταση της υδροδότησης (ώρα: 15:10)

1043
SHARE

«Οι ποσότητες νερού που διανέμονται στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης είναι απολύτως ασφαλείς, γι’ αυτό ακριβώς και διατίθενται σε κατανάλωση», διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στην υδροδότηση.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, «από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργούν συνεχώς τα χημεία ύδρευσης της εταιρείας σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, εντός του δικτύου της πόλης δηλαδή, προκύπτει ότι το νερό πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Ομοίως, οι αναλύσεις που πραγματοποιούνται στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας
Νερού Θεσσαλονίκης -και πριν αυτό δοθεί στην κατανάλωση και στο εσωτερικό δίκτυο- πληρούν όλες τις προδιαγραφές της νομοθεσίας (παράμετροι θολότητας, αγωγιμότητας, υπολειμματικού χλωρίου, pH και κολοβακτηριοειδή, όπως και άλλες χημικές παράμετροι). Κατά συνέπεια, φήμες ότι το νερό που διατίθεται στην πόλη είναι ακατάλληλο προς πόση είναι παντελώς ανυπόστατες».

Εξάλλου, προστίθεται στην ανακοίνωση, «έχουν ήδη αποσταλεί στους δήμους του Πολεοδομικού παλέτες με εμφιαλωμένα νερά για την εξυπηρέτηση βασικών λειτουργιών τους (π.χ. σχολεία), εξυπηρετούνται νοσηλευτικά ιδρύματα με υδροφόρες και έχουν στηθεί σε πέντε σημεία του κέντρου σταντ με νερά για ανάγκες των πολιτών (Αριστοτέλους, Αγ. Σοφίας – Τσιμισκή, Καμάρα, Λ. Πύργος, Δικαστήρια). Επίσης, γίνονται συνεννοήσεις με τα επιμελητήρια επαγγελματιών και την Ένωση Ξενοδόχων για εξυπηρέτηση βασικών αναγκών με εμφιαλωμένα που θα παράσχει η ΕΥΑΘ και έχει ενισχυθεί το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας».

Οι διακοπές και η αποκατάσταση

Όσον αφορά στα προβλήματα που αφορούν την υδροδότηση η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Αυτήν την ώρα, εκτός του κέντρου της πόλης που συνεχίζει να μην έχει νερό και τω περιοχών όπου έχει κοπεί από νωρίς το πρωί βάσει του προγραμματισμού, αποκαθίσταται η υδροδότηση σταδιακά σε Μενεμένη, Ξηροκρήνη και Αμπελόκηπους και έχουν «ανακουφιστεί» η Καλαμαριά, η Πυλαία και η Τούμπα. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση στις 5 μμ».

LEAVE A REPLY