ΕΥΑΘ: Διακοπές από τις 5 μ.μ. και για άλλες 24 ώρες στις...

ΕΥΑΘ: Διακοπές από τις 5 μ.μ. και για άλλες 24 ώρες στις περιοχές που είχαν νερό για να υδροδοτηθούν Συκιές, Τούμπα, Χαριλάου, μέρος του Άη Γιάννη, Πυλαία, Πανόραμα και Καλαμαριά

1234
SHARE

Διακοπές του νερού από τις 17:00 το απόγευμα σήμερα και για ένα 24ωρο μέχρι να μειωθεί στα απαιτούμενα επίπεδα η θολότητα του νερού, που έρχεται από την Αραβησσό,  ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα προβλήματα υδροδότησης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Λίγο αργότερα η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε ότι : “Νεότερη διαχείριση στην παροχή νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, η οποία θα ανακουφίσει περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα:
Από τις 5 μ.μ. και για ένα 24ωρο θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο – Γαλήνη – Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό. Από αυτήν τη διαχείριση θα εξασφαλίσουν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του Άη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά”.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έκπλυση του αγωγού της Αραβησσού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και η παράμετρος της θολότητας, η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν η προϊσταμένη του γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκπρόσωπος του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, τεχνικοί της εταιρείας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πυλαίας Χορτιάτη – Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, Παύλου Μελά, Δ. Δεμουρτζίδης και Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, αντίστοιχα.

Μετά τη σύσκεψη ο κ.Κρεστενίτης δήλωσε επίσης: “Η βλάβη έχει αποκατασταθεί, το χαλασμένο κομμάτι αντικαταστάθηκε και προστέθηκε καινούργιο. Το νερό της Αραβησσού ήδη από χθες τα μεσάνυχτα έρχεται στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, δυστυχώς όμως δεν είναι κατάλληλο να δοθεί στην πόλη. Έχει αυξημένη θολότητα, οπότε για την ώρα εκτρέπεται στον χείμαρρο του Δενδροποτάμου έως ότου διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές για την υγεία των κατοίκων, ότι έχει δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού που επιτρέπει η ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία. Μέχρι να μπορέσει το νερό αυτό να προστεθεί στο νερό της πόλης, εξακολουθούν να υπάρχουν τα προβλήματα που ήταν γνωστά και τις προηγούμενες μέρες, αφού στην πόλη διατίθενται μόνο τα 2/3 της απαραίτητης ποσότητας νερού”.

 

 

 

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή θα εξομαλυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς να μπορούμε με ακρίβεια να προσδιορίσουμε πότε. Πρέπει να πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από την Αραβησσό, για να μπορεί να διοχετευτεί στην πόλη. Αν αυτό δεν συμβεί γρήγορα, έχουμε προγραμματίσει να γίνουν διακοπές υδροδότησης από τις 5 σήμερα το απόγευμα και για ένα ολόκληρο 24ωρο έτσι ώστε να υδροδοτηθούν «πληγείσες» περιοχές που φάνηκαν να ήταν λιγότερο «προνομιούχες» έναντι άλλων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.

 

Η πόλη, πάντως, είναι χωρίς νερό για πέμπτη ημέρα, λόγω της μεγάλης βλάβης που υπέστη αγωγός της ΕΥΑΘ που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό, και η αγανάκτηση για την τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουν η Θεσσαλονικείς έχει χτυπήσει κόκκινο. Παρότι η βλάβη αποκαταστάθηκε χθες, η θολότητα που εντοπίζεται στο νερό λειτουργεί αποτρεπτικά, μέχρι στιγμής, για την πλήρη υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

LEAVE A REPLY