ΕΥΑΘ ΑΕ: Μέσα σε… σωλήνα ύδρευσης θα υποδεχτεί τους επισκέπτες στην 83η...

ΕΥΑΘ ΑΕ: Μέσα σε… σωλήνα ύδρευσης θα υποδεχτεί τους επισκέπτες στην 83η ΔΕΘ!

529
SHARE

Στα… έγκατα της ύδρευσης, σε έναν 7μετρο σε μήκος σωλήνα, θα υποδεχτεί τους επισκέπτες της φετινής 83ης ΔΕΘ η ΕΥΑΘ, που γιορτάζει παράλληλα τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της, μετά τη συγχώνευση το 1998 των πρώην οργανισμών ύδρευσης – αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης, ΟΥΘ και ΟΑΘ.

Στο σταντ της ΕΥΑΘ -και αυτήν τη χρονιά στο Περίπτερο 15- οι επισκέπτες θα περνούν μέσα από έναν υπερμεγέθη σωλήνα (αναπαράσταση σωλήνα ύδρευσης), θα ενημερώνονται με οπτικοποιημένο υλικό για την εταιρεία και θα φεύγουν… δροσισμένοι χάρη στην προσομοίωση υδάτινου περιβάλλοντος με τη βοήθεια της τεχνολογίας! Εκτός από πλούσιο πληροφοριακό υλικό, ο επισκέπτης θα μπορεί, εισάγοντας τη διεύθυνση του σπιτιού του, να δει πάνω σε έναν διαδραστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης από πού έρχεται το νερό στη βρύση του!

Παιδική γωνιά

Στις 9, 10, 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου, από τις 6 έως τις 9 μ.μ., θα λειτουργήσει και πάλι παιδική γωνιά, με τις εκπαιδεύτριες των εργαστηρίων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ να παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς τους για τη σχολική χρονιά που αρχίζει στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Μέσα από την κατασκευή ενός παζλ, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση θα «ακολουθούν» τη διαδρομή που κάνει το νερό μέχρι να φτάσει στο σπίτι και τελικά στο ποτήρι μας. Στο παζλ θα απεικονίζονται, με εύληπτο τρόπο, οι βασικές πηγές υδροδότησης της Θεσσαλονίκης (Αλιάκμονας, Αραβησσός) και τα κύρια στάδια άντλησης, αποθήκευσης, ελέγχου και μεταφοράς του νερού που καταλήγει στο σπίτι μας.

Στη μνήμη του Λ. Καμπουρίδη

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η παρουσία της ΕΥΑΘ στη φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντα συναδέλφου και φίλου – διευθυντή Εγκαταστάσεων και Δικτύων Ύδρευσης Λάζαρου Καμπουρίδη, που έφυγε το περασμένο Σάββατο. Ο Λάζαρος Καμπουρίδης διαχειρίστηκε και αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα σοβαρότατα ζητήματα στον τομέα της ύδρευσης, η οποία αποτελεί και το θέμα της φετινής συμμετοχής της ΕΥΑΘ στη ΔΕΘ».

Η έκθεση θα λειτουργεί και φέτος καθημερινά, 4 μ.μ. – 10 μ.μ., και τα Σαββατοκύριακα, 10 π.μ. – 10 μ.μ.

LEAVE A REPLY