ΕΥΑΘ: Οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν να γίνει η γ.σ.-Εναντιώνονται στην ανάθεση του...

ΕΥΑΘ: Οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν να γίνει η γ.σ.-Εναντιώνονται στην ανάθεση του διυλιστηρίου νερού σε εργολάβο

385
SHARE

Δεν επέτρεψαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ Α.Ε. να πραγματοποιηθεί η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που συγκλήθηκε με θέμα την αντικατάσταση τριών μελών του δ.σ. της εταιρείας που είχαν παραιτηθεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφενός για την προωθούμενη ανάθεση του διυλιστηρίου νερού του Αλιάκμονα σε εργολάβο, αφετέρου για την άρνηση της διοίκησης της εταιρείας να επιστρέψουν οι αποδοχές τους στα προ μνημονίων επίπεδα, όπως και για την παραμονή της εταιρείας στο Υπερταμείο.

Με πανό, στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα “Τα κέρδη πρέπει να δοθούν σε υποδομές, όχι σε μετόχους και πολυεθνικές” εισήλθαν στην αίθουσα στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η γ.σ. των μετόχων, δεν άφησαν να ξεκινήσει η διαδικασία και στη συνέχεια πραγματοποίησαν οι ίδιοι δική τους συνέλευση στον ίδιο χώρο.   

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, πριν έναν χρόνο η εταιρεία προσέλαβε και εκπαίδευσε πριν έναν χρόνο 150 άτομα ακριβώς για αυτόν τον σκοπό – το διυλιστήριο νερού, ενώ διαμαρτύρονται επίσης ότι ενώ   “έβαλαν πλάτη” τα τελευταία τρία χρόνια για να στηρίξουν τη νέα Κυβέρνηση και τη νέα διοίκηση της εταιρείας σε δύσκολες καταστάσεις, με τις γνωστές μεγάλες βλάβες, αυτό στην πράξη δεν αναγνωρίζεται και ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου έληξαν οι μνημονιακοί νόμοι η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να υπάρξει επιστροφή των αποδοχών τους τους στα προ περικοπών επίπεδα που προβλέπει η επιχειρησιακή συλλογική τους σύμβαση εργασίας, όπως έγινε στην ΕΥΔΑΠ. 

Ανακοίνωσαν, επίσης,  ότι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας την έξοδο της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, όπως έγινε πρόσφατα με τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία και εκτιμούν ότι η παραμονή της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο  μαρτυρά ότι το νερό αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και όχι σαν αγαθό πολιτισμού.

Η γ.σ. της ΕΥΑΘ αναβλήθηκε για την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. στον ίδιο χώρο, οπότε και θεωρείται πολύ πιθανή η επανάληψη των σημερινών παρεμβάσεων. Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι έχουν παρεμποδίσει δυο φορές τη συνεδρίαση και το δ.σ. της εταιρείας, που επρόκειτο να ασχοληθεί με το θέμα του διαγωνισμού για την ανάθεση του διυλιστηρίου νερού σε ερργολάβο για πέντε χρόνια, έναντι 12 εκατ.ευρώ

LEAVE A REPLY