ΕΥΑΘ: Τροπολογία από τους ΑΝΕΛ για τους 90 συμβασιούχους

ΕΥΑΘ: Τροπολογία από τους ΑΝΕΛ για τους 90 συμβασιούχους

925
SHARE

Τροπολογία προκειμένου να αναγνωριστούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ, ως συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, και να εφαρμοστούν ως προς τους εργαζομένους οι διατάξεις ιδιωτικού δικαίου που διέπουν τις ανώνυμες εταιρείες, για όσο χρόνο το πλειοψηφικό ποσοστό της ΕΥΑΘ κατείχε το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι την επιστροφή του στο ελληνικό δημόσιο από τη σημερινή κυβέρνηση, κατέθεσε το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η κίνηση αυτή έγινε με παρέμβαση της Αντιπροέδρου ΕΥΑΘ, κας Βαλάνη-Ντολοπούλου (υποψήφιας βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. Β’ Θεσσαλονίκης), η οποία και κατέδειξε το νομικά κατοχυρωμένο δίκαιο του αιτήματος των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας και μέσω του Βουλευτή της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Γιώργου Λαζαρίδη.

Οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι βρέθηκαν από την αρχή στο πλευρό των 90 συμβασιούχων εργαζομένων της ΕΥΑΘ, στηρίζοντας τον αγώνα για τη σύμφωνη με το νόμο διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και ότι συνεχίζουν να στηρίζουν το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ και καλωσορίζουν  όλους όσους συμπαρατάσσονται μαζί τους, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

LEAVE A REPLY