ΕΦΚΑ: Βολές Βρούτση για την… εξαφάνιση ενσήμων και ασφαλισμένων

ΕΦΚΑ: Βολές Βρούτση για την… εξαφάνιση ενσήμων και ασφαλισμένων

1745
SHARE
Έως 350 ευρώ το μήνα η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για τα «μπλοκάκια»

Φωτιές άναψε η πρόσφατη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ, ότι θα χρειαστούν 30 χρόνια (!) για να διορθωθούν τα σφάλματα στην δημιουργία του μητρώου του, του ΕΦΚΑ. Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων, Βρούτσης για «κυνική παραδοχή της ανικανότητας ενός ακόμη ανευθυνο-υπεύθυνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» και καταλογίζει στην κυβέρνηση και στη διοίκηση του ΗΔΙΚΑ «ανικανότητα, σκοπιμότητα και τραγικά λάθη!» για το μπάχαλο με το νέο ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

«Με την έναρξη λειτουργίας του νέου ηλεκτρονικού μητρώου του ΕΦΚΑ, τον περασμένο Ιανουάριο, πλήθος ασφαλισμένων βρέθηκαν αντιμέτωποι με λάθη στα στοιχεία τους, όπως η ”εξαφάνιση” του Αριθμού Μητρώου ή η συγχώνευσή του σε άλλο αριθμό μητρώου, η ”εξαφάνιση” των ενσήμων, η ”εξαφάνιση” αριθμών μητρώου ήδη συνταξιούχων, η ”εξαφάνιση» ασφαλιστικής ικανότητας κ.α», σημειώνει στο άρθρο του ο κ. Βρούτσης και προσθέτει: «Το χάος που δημιουργήθηκε δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε οφείλεται σε συνήθεις τεχνικές δυσκολίες μιας συγχώνευσης μητρώων, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί. Οφείλεται στην ανικανότητα της ηγεσίας του υπ. Εργασίας, καθώς και σε “παιδαριώδη” λάθη της διοίκησης της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Δικαυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης)», οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση:
α. αποφάσισαν να αγνοήσουν τις ήδη επιτυχημένες, την περίοδο 2012-2014, συγχωνεύσεις μητρώων στα καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα «ΗΛΙΟΣ» και «ΑΤΛΑΣ» και να ξεκινήσουν εκ του μηδενός νέα ενοποίηση μητρώων.
β. αποφάσισαν να δημιουργήσουν νέο αριθμό μητρώου στον ΕΦΚΑ, κατόπιν απαίτησης της εταιρίας που έχει αναλάβει το πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ, αντί να χρησιμοποιήσουν τον ΑΜΚΑ.
γ. παραγκώνισαν τα έμπειρα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, που έφεραν σε πέρας και μάλιστα χωρίς την παραμικρή δαπάνη, τη συγχώνευση του μητρώου συνταξιούχων στο σύστημα «ΗΛΙΟΣ», καθώς και του μητρώου ασφαλισμένων στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ», αναθέτοντας -με το αζημίωτο- τη δημιουργία μητρώου σε εταιρία αμφίβολης αξιοπιστίας, ικανότητας και εμπειρίας.
δ. καθυστέρησαν για μήνες να ξεκινήσουν το έργο του νέου μητρώου, το οποίο τελικά ξεκίνησε ένα μήνα μετά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, ενώ δεν διασφαλίστηκε ο αναγκαίος χρόνος για τη σωστή συγκέντρωση των μητρώων από όλους τους φορείς που συγχωνεύθηκαν στον ΕΦΚΑ, η σωστή τους επεξεργασία, καθώς και οι αναγκαίοι εκτεταμένοι έλεγχοι ορθότητας».

 

LEAVE A REPLY