ΕΦΚΑ: Γιατί το υποκατάστημα μισθωτών Νεάπολης… μετακομίζει και τι γίνεται με τη...

ΕΦΚΑ: Γιατί το υποκατάστημα μισθωτών Νεάπολης… μετακομίζει και τι γίνεται με τη λύση των Αμπελοκήπων

1304
SHARE

Διευκρινίσεις δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στις κτιριακές υποδομές του Τοπικού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μισθωτών Νεάπολης Θεσσαλονίκης,. Παράλληλα, ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, προκειμένου να υπάρξει άμεση μετεγκατάσταση σε κτίριο κατάλληλο για τους εργαζόμενους αλλά και τους ασφαλισμένους.

Αναλυτικά η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφέρει τα εξής:
«Το Υποκατάστημα Νεάπολης στεγάζεται από το 1992 σε μισθωμένους χώρους επί της οδού Κων. Καραμανλή 25 στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω μίσθωση έληξε στις 31/10/2002.
Από το 1996 μέχρι σήμερα (2018) διενεργήθηκαν 12 διαγωνισμοί μίσθωσης (σε δύο από αυτούς, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ευρέθησαν κατάλληλα και εντός προδιαγραφών ακίνητα, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διότι κατά πληροφορίες υπήρξε αντίδραση τοπικών δημοτικών αρχών).

Οι δύο τελευταίοι διαγωνισμοί διενεργήθηκαν μετά το 2011, ο πρώτος εξ αυτών κατέστη άγονος, ενώ ο επαναληπτικός κατέληξε μεν σε μειοδότη ο οποίος όμως στη συνέχεια απέσυρε την προσφορά του λόγω του υψηλού κόστους των απαιτούμενων εργασιών με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μίσθωσης. Όλοι οι διαγωνισμοί κατέστησαν άγονοι.

Παράλληλα με τις παραπάνω διαδικασίες μίσθωσης έγιναν εντατικές προσπάθειες για εξεύρεση κτιρίων δημόσιων φορέων. Η σημαντικότερη περίπτωση ήταν αυτή του ακινήτου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ επί της οδού Λαγκαδά που δεν ευοδώθηκε.

Το τελευταίο χρόνο ο ΕΦΚΑ είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα έχει αιτηθεί να του επιστραφούν προς χρήση δύο όροφοι στο κτίριο ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ που στεγάζεται το Ιατρείο Αμπελοκήπων της 3η ΥΠΕ επί της οδού Ελευθερίας 48, Αμπελόκηποι, 56123, Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι το εν λόγω Ιατρείο είναι υποστελεχωμένο και η αιτούμενη, εκ μέρους ΕΦΚΑ, επιφάνεια δεν χρησιμοποιείται. Οι προσπάθειες δεν κατέληξαν μέχρι στιγμής σε αποτέλεσμα.

Με το νέο Οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ το ανωτέρω Υποκ/μα θα μετονομαστεί σε Θ’ Τοπική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με έδρα τη Νεάπολη και θα απαρτίζεται από 6 τμήματα με εξήντα εννέα άτομα προσωπικό. Με την απόφαση 811 της 55ης Συνεδρίασης/27-12-17 του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ για τη Στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε η Προκήρυξη νέου Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για τη μίσθωση χώρων για τη στέγαση της Υπηρεσίας και ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 11/09/2018.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ως άνω υπαρκτού προβλήματος στέγασης, έχοντας άμεση επαφή με τους εργαζόμενους και την Δ/νση του Υποκ/τος Νεάπολης Θεσσαλονίκης».

LEAVE A REPLY