ΕΦΚΑ: Mόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιούχων για τις μειώσεις σε κύρια και...

ΕΦΚΑ: Mόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιούχων για τις μειώσεις σε κύρια και επικουρική σύνταξη

441
SHARE

«Από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφεξής θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικά, οι αιτήσεις για τις μειώσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΦΚΑ υποστηρίζοντας ότι «με προτεραιότητα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά μέσω διαδικτύου κρίθηκε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του Φορέα».

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, «έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του Φορέα διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντάς τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης».

Σύμφωνα, πάντως, με εργατολόγους, η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης που υποδεικνύει ο ΕΦΚΑ κρύβει «παγίδες», καθώς δεν γίνεται αναφορά στην περικοπή των «δώρων».

LEAVE A REPLY