Εύσημα Παυλόπουλου στους εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας-Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να...

Εύσημα Παυλόπουλου στους εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας-Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να ενισχύσει τις εξαγωγές, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

404
SHARE

Εύσημα στους Έλληνες εξαγωγείς για τις επιδόσεις τους και τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας απένειμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας νωρίτερα απόψε στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γιώργος Κωνσταντόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και επεσήμανε ότι σήμερα οι συνθήκες για την Ελλάδα είναι διαφορετικές από το 2015 και πιο ευοίωνες.

Ανακαλώντας στη μνήμη του την πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΕΒΕ στις 19 Ιουνίου 2015, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος,  σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ο κ.Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: “Σήμερα, ευτυχώς όταν οι συνθήκες για τον τόπο μας είναι διαφορετικές και πιο ευοίωνες, μπορώ να σας το πω δημοσίως: Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, δοθέντος ότι έχετε, και μάλιστα κατά πολύ, υπερβεί τις προσδοκίες μας. Όχι μόνον “αντέξατε”, όχι μόνο έχετε πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια της Εθνικής μας οικονομικής -και όχι μόνον- ανάκαμψης, αλλά έχετε καταστήσει την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία μας διεθνές οικονομικό κέντρο μεγάλων δυνατοτήτων, μ’ έμφαση στην εξάπλωσή του ιδίως στον ευρύτερο Βαλκανικό Χώρο. Κάτι που, αυτονοήτως, αποτελεί τεράστια προσφορά τόσο για την Εθνική μας Οικονομία όσο και για την Μακεδονία μας. Τον τόπο, ο οποίος μας εμπνέει γενικότερα και τονώνει καθοριστικώς το εθνικό μας φρόνημα”.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι δικαίως ο ΣΕΒΕ έχει μετονομαστεί σε “Σύνδεσμο Εξαγωγέων” γενικώς κι αυτό διότι η όλη επιχειρηματική του δραστηριότητα καλύπτει πλέον και τους εξαγωγείς στο σύνολο της χώρας. “Οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας αποτελούν υπόδειγμα για όλους τους Έλληνες εξαγωγείς και κατέχουν περίοπτη θέση μεταξύ των συναδέλφων τους στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση”, σημείωσε, είπε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενος μάλιστα τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία επιβεβαιώνεται η μεγάλη συμμετοχή των εξαγωγών στην διαμόρφωση του ΑΕΠ ο κ. Παυλόπουλος  υπογράμμισε πως ήρθε η ώρα και η Πολιτεία  να αφιερωθεί περισσότερο στην ενίσχυση των εξαγωγών και στα προβλήματα των εξαγωγέων, διαμορφώνοντας ιδίως ένα σταθερό και ουσιαστικό πλαίσιο ενισχύσεων.

LEAVE A REPLY