Ε. Αχτσιόγλου: Το οκτάωρο δεν μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση

Ε. Αχτσιόγλου: Το οκτάωρο δεν μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση

324
SHARE

«Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως το οκτάωρο, είναι στηρίγματα που δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά που μόνο πάνω σε αυτά μπορούμε να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον». Αυτό επισημαίνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, με αφορμή την παράταση της εργασιακής ημέρας έως 12 ώρες στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου έγραψε:
«Ψηφίστηκε την Πέμπτη από το αυστριακό κοινοβούλιο ο νόμος με τον οποίο θεσπίζεται η παράταση της εργάσιμης ημέρας έως τις 12 ώρες.
Την ίδια ώρα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Beate Hartinger- Klein, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Αυστρία για το επόμενο εξάμηνο, προσκάλεσε όλους τους Υπουργούς Εργασίας της ΕΕ να συζητήσουμε για το μέλλον της εργασίας.

Αποδεχόμενη με ευγένεια την πρόκληση, της απάντησα ότι τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα όπως το οχτάωρο είναι στηρίγματα που δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση αλλά που μόνο πάνω σε αυτά μπορούμε να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον».

LEAVE A REPLY