Thursday , 18 April 2024

Ε.Γιαμαρέλλου: “Αποδεικνύεται ότι τελικά κινδυνεύουν και τα παιδιά από τη μετάλλαξη Δέλτα. Μεταδίδουν τον ιό αλλά και νοσούν”

Παρά το ότι από την αρχή της πανδημίας και καθόλη τη διάρκεια λήψης μέτρων έναντι της διασποράς του κορωνοϊού, οι ειδικοί διαβεβαίωναν ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν διότι είτε νοσούν πολύ ελαφρά από τον κορωνοϊό σε περίπτωση που κολλήσουν είτε δεν νοσούν καθόλου, ολοένα και πληθαίνουν οι απόψεις για το αντίθετο.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA” η παθολόγος – λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι ενώ στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, τελικά αποδεικνύεται, και ιδιαίτερα με το στέλεχος Δέλτα, ότι τα παιδιά κολλάνε τους άλλους αλλά και τα ίδια νοσούν. Στις ΗΠΑ το 18% των νοσηλευομένων είναι τα παιδιά. Όσον αφορά στις μυοκαρδίτιδες, έχει γίνει μεγάλες φασαρία. Οι μελέτες στην Αμερική δείχνουν ότι η πιθανότητα ήταν 3 με 9 στο εκατομμύριο. Είναι, δηλαδή, μικρή η πιθανότητα. Ενώ οι πιθανότητες αυτές είναι πολύ χαμηλές, ακόμα σημαντικότερο είναι ότι είναι καλοήθους πρόγνωση. Είναι ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναστέλλουν το εμβόλιο” επεσήμανε.

Επιπλέον, είπε ότι “έχει αρχίσει μία φασαρία ότι ενώ στην αρχή το εμβόλιο ήταν 100% ασφαλές, μετά έπεφτε το ποσοστό. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν όμως για να κάνουν κάτι πολύ ελαφρό, που σπάνια θα τους οδηγήσει στο νοσοκομείο. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να τρέξουν αυτή τη στιγμή, γιατί κινδυνεύουν διπλή φορά για βαριά νόσηση, για εντατική” τόνισε η κ.Γιαμαρέλλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *