”’Ε, όχι και το νερό” – Καμπάνια 100 δράσεων ενάντια σε κάθε...

”’Ε, όχι και το νερό” – Καμπάνια 100 δράσεων ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

1481
SHARE
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα ότι οι Θεσσαλονικείς είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ απευθύνουν φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης με τη διοργάνωση καμπάνιας 100 δράσεων με τίτλο-σλόγκαν “Ε, όχι και το νερό”.

Η καμπάνια διοργανώνεται συγκεκριμένα από το κίνημα “SOSTE το Νερό”, το  Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, την “Καλλιστώ” και το “SOS Χαλκιδική”, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ΤΑΙΠΕΔ διατηρεί πλέον μειοψηφικά μόνο ποσοστά των δύο εταιρειών, τα οποία σε πρόσφατες δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας προανήγγειλε ότι θα πωληθούν σε επενδυτές. Οι διοργανωτές πάντως τόνισαν ότι  η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που σταμάτησε την πώληση των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στο 100%, αναφέρεται στη μη μετατροπή της δημόσιας επιχείρησης σε ιδιωτική, όταν στο Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, σε αντίθεση, τονίζεται ότι στόχος των εταιρειών που εντάσσονται στο Υπερταμείο είναι η μεγιστοποίηση της αξίας τους και η ρευστοποίησή τους.

Τους σκοπούς και το πρόγραμμα δράσεων της Καμπάνιας, που διοργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του «SOSTE το Νερό» κ. Γιάννα Τσόκου, ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» κ. Σπύρος Ψαρούδας και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ κ. Γιώργος Αρχοντόπουλος.

Οι διοργανωτρές της καμπάνιας καλούν τους πολίτες στις δράσεις, με προτάσεις τους, τις οποίες μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά στο eoxikaitonero@gmail.com, όπως και στη σελίδα E OXI και το νερό στο facebook.

LEAVE A REPLY