Ζάχαρης κατά Δανιηλίδη για την κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης που προκάλεσε έξαρση...

Ζάχαρης κατά Δανιηλίδη για την κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης που προκάλεσε έξαρση της εγκληματικότητας

489
SHARE

«Βολές» σε βάρος της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Ζάχαρης, με αφορμή την έξαρση των φαινομένων εγκληματικότητας, το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συνεργασίας» κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι συναίνεσε στην κατάργηση του αστυνομικού τμήματος (Α.Τ.) Νεάπολης, το 2016.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μοναδικό αστυνομικό τμήμα του δήμου να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σχεδόν 100.000 κατοίκων του δήμου μας και να υποβαθμίζεται η ασφάλεια των κατοίκων, οι οποίοι έχουν μείνει εκτεθειμένοι στην εγκληματική δραστηριότητα», τονίζει ο κ. Ζάχαρης και κάνει λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, με αφορμή την πρόσφατη αντίδραση του για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε σπίτι, στα Πεύκα.

«Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία πρόσφατα προσφέρθηκε να ιδρύσει μία μονάδα άμεσης επέμβασης στην περιοχή της Νεάπολης, αρκεί ο δήμος της διαθέσει έναν χώρο στέγασης, αλλά η πρόταση δεν υλοποιήθηκε διότι δεν βρέθηκε ο χώρος; Διότι αν είναι έτσι, όντως χρειάζεται παρέμβαση εισαγγελέα(!)», επισημαίνει ο κ. Ζάχαρης και σημειώνει ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών έχει ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, κάνοντας μεταξύ άλλων, λόγο για «μηδενική παρουσία περιπολιών αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά ή συμβατικά οχήματα της ασφάλειας. Μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών. Σχεδόν μηδενική παρουσία αστυνομικών μέσα στα ίδια τα αστυνομικά τμήματα».

LEAVE A REPLY