Ηλίας Ζάχαρης:«Πιο ακριβή και από την Εγνατία οδό, η συντήρηση της λεωφόρου...

Ηλίας Ζάχαρης:«Πιο ακριβή και από την Εγνατία οδό, η συντήρηση της λεωφόρου Παπανδρέου στη Νεάπολη»

519
SHARE

«Βολές» σε βάρος της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Ζάχαρης, με αφορμή της αρμοδιότητας ανακατασκευής και συντήρησης  των λεωφόρων Βενιζέλου και Ανδρέα Παπανδρέου από την οδό Λαγκαδά μέχρι την περιφερειακό οδό.                                                                         

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Συνεργασία» κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ανακολουθία λόγων και πράξεων.

«Επί οκτώ χρόνια έλεγε ψέματα πως η ευθύνη της οδού ανήκει στην Περιφέρεια και μετά ανέλαβε να κάνει αυτό που έπρεπε. Δηλαδή να φροντίσει ο ίδιος δήμος για τη συντήρηση ενός εξαιρετικά σημαντικού οδικού άξονα του», υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε και στο υψηλό κόστος του έργου.

«Για τα 3,4 χιλιόμετρα του δρόμου που προβλέπεται να ανακατασκευαστούν, το κόστος με βάση την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου ανέρχεται σε περίπου 132.000 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Δηλαδή 132 ευρώ το μέτρο. Μήπως μας κοστίζει …λιγάκι ακριβά 132 ευρώ το μέτρο για συντήρηση, δηλαδή ασφαλτόστρωση; Πιο ακριβή και από την Εγνατία Οδό θα βγει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζάχαρης.                                      

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «όταν προϋπολογίζεται κάτι με 364 ευρώ το μέτρο και κάποιος προσφέρεται να το κάνει με 132, εξ αντικειμένου προκύπτει πρόβλημα». «Κερδίζει και σε άλλα έργα τόσο μεγάλες εκπτώσεις ο δήμος; Ξέρει η διοίκηση τι λέει και η οικονομική θεωρία και η αγορά για τις μεγάλες εκπτώσεις στα δημόσια έργα;», ρωτά με νόημα ο κ.Ζάχαρης και ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα η σύμβαση με τον εργολάβο.

«Για να μάθουμε τι αντιρρήσεις είχε το ΣτΕ, πόσο ακριβώς θα πληρώσουμε, τι θα κληροδοτήσει στους επόμενους», επισήμανε ο κ. Ζάχαρης.

LEAVE A REPLY