Ηλίας Ζάχαρης: «Ο κ. Δανιηλίδης κάνει προεκλογική εκστρατεία, εκθέτοντας στο διαδίκτυο παιδιά...

Ηλίας Ζάχαρης: «Ο κ. Δανιηλίδης κάνει προεκλογική εκστρατεία, εκθέτοντας στο διαδίκτυο παιδιά με ακάλυπτα πρόσωπα»

456
SHARE

Για «κατάφωρη παραβίαση των κανόνων ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κανονισμού GDPR για προσωπικά δεδομένα», κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης, με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών παιδιών σε δελτίο Τύπου.

Όπως καταγγέλλει, το δελτίο Τύπου, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου, είχε τίτλο «ο δήμος ανοίγει τους ορίζοντες των μαθητών…» και περιείχε τρεις φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται ευκρινώς πρόσωπα μαθητών από κοντινή απόσταση. 

«Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.2472/1997, η ‘δημοσίευση φωτογραφιών επιτρέπεται μόνον όταν το υποκείμενο των δεδομένων έχει δώσει τη συγκατάθεσή του’, όμως ειδικά σε ό,τι αφορά μαθητές, το υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο που εκδίδει κάθε χρόνο -τελευταία φορά στις 22 Ιουνίου 2018, (Φ.25/103373.Δ1)- αποθαρρύνει τη δημοσίευση φωτογραφιών ακόμη και «στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων», καθώς όπως λέει, ‘θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων’», τονίζει ο κ. Ζάχαρης και επισημαίνει πως ακόμη και για τους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων – κηδεμόνων.

«Όλα αυτά για τον κ.Δανιηλίδη είναι ψιλά γράμματα. Στο συγκεκριμένο δελτίο Τύπου τον ενδιέφερε να γράψει ότι ‘την πρεμιέρα του έργου, που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή της ΕΜΣ, παρακολούθησαν 525 μαθητές από τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσια Νεάπολης, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα, ενώ προηγουμένως επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη’.

Για να το γράψει αυτό,αδιαφόρησε για τους κινδύνους που ενέχει για τους μαθητές η δημοσίευση φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης», υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συνεργασίας» και σημείωσε πως  

τα παιδιά πρέπει «να μείνουν έξω από την αγχώδη προεκλογική απληστία του κ. Δανιηλίδη! Οι μαθητές των σχολείων του δήμου μας δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική εκστρατεία του!».

Επιπλέον, ο κ. Ζάχαρης ζήτησε οι φωτογραφίες των παιδιών να κατέβουν από τον ιστότοπο του δήμου και κάλεσε την Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να παρέμβουν.

LEAVE A REPLY