Ηλίας Ζάχαρης: «Όχι στη συλλογική ενοχοποίηση της κοινωνίας»

Ηλίας Ζάχαρης: «Όχι στη συλλογική ενοχοποίηση της κοινωνίας»

348
SHARE

Την αντίθεση του στην απόπειρα «συλλογικής ενοχοποίησης της κοινωνίας», με αφορμή την επίθεση με μολότοφ  που σημειώθηκε πρόσφατα σε σπίτι όπου διαμένουν πρόσφυγες, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης.

Όπως τονίζει «η εμφάνιση κρουσμάτων βίας είναι μία εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, η οποία πρέπει πάντοτε να καταδικάζεται αμέσως και από όλους καθώς απειλεί τον κοινωνικό ιστό και ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών», σημειώνοντας πως σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, έπαιξε και η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Νεάπολης.

«Οι πολίτες απαιτούν ασφάλεια και ζητούν μέτρα για την αποκατάσταση της. Όμως δυστυχώς με τέτοιες αφορμές, καταβάλλεται από συγκεκριμένους κύκλους μία προσπάθεια για συλλογική ενοχοποίηση της κοινωνίας στην οποία συλλήβδην καταλογίζεται “υφέρπων ρατσισμός”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κλίματος καχυποψίας μεταξύ των πολιτών», επισήμανε ο κ. Ζάχαρης και κάλεσε την ΕΛ. ΑΣ. να αναλάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων εγκληματικότητας στην περιοχή.

«Η φροντίδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατοικούν στο δήμο μας, αναδεικνύεται με την αλληλεγγύη που η κοινωνία δείχνει απέναντι τους. Και αυτή είναι αμέριστη! Η εξάλειψη των κρουσμάτων βίας είναι υπόθεση της αστυνομίας. Και αυτή πρέπει να είναι αμείλικτη», υπογράμμισε ο κ. Ζάχαρης.

LEAVE A REPLY